• image

De club

Al in 1936 werd de Leidsche Luchtvaart Club (LLC) opgericht en heeft zich ontwikkelt tot een club met ruim 100 enthousiaste en actieve leden. Die houden zich bezig met tal van verschillende takken van modelvliegsport, waaronder; schaal-, zweef- en motorvliegen, maar ook helikopters en, tegenwoordig steeds populairder, multicopters (drones). Meerdere leden zijn ook actief op nationale en internationale wedstrijden.

Naast de wekelijkse clubavond worden er ook clubwedstrijden, bouwprojecten, de jaarlijkse BBQ en vliegshows georganiseerd. Tevens beschikt de club over een uitgebreide bibliotheek met tijdschriften, boeken en bouwtekeningen.

Het vliegen vindt plaats op het voormalig vliegveld Valkenburg, net ten westen van Leiden. Hier heeft de club beschikking over een zeer ruim terrein en mag er gebruik gemaakt worden van de oude landingsbaan.

De club is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL); de overkoepelende organisatie voor alle luchtsporten en luchtvaarthobby’s. Aspirant modelvliegers kunnen een door KNVvL erkent modelvliegbrevet behalen onder begeleiding van de instructeurs en examinatoren van de club.

Bent u geïnteresseerd geraakt in modelvliegen en wilt u meer weten? Dan bent u van harte welkom op de clubavond, of neem contact op met één van de bestuursleden.

Adres van het clubgebouw: Oegstgeesterweg 4, 2334 BZ te Leiden (zie locatie rechts bovenaan de pagina).

Locatie

Club agenda

23
nov

Raadsvergadering Katwijk - toekomst Valkenburg & UMV
do 19:30 - 22:00

29
nov

Najaars-ALV KNVvL afd. Modelvliegsport
wo 19:30 - 23:00

30
nov

LCV vergadering
do 20:00 - 22:00

27
dec

Oliebollenavond LLC
wo 20:00 - 23:00

1
jan

Nieuwjaar invliegen
ma 14:00 - 16:00

Baanreservering Kop 16

2
dec

Testvlucht Lambach aircraft (er kan gewoon gevlogen worden)
za 10:00 - 14:00